
Laboratorium 17 Celów: Dobra żywność – dobre zdrowie
Celem Laboratorium jest wypracowanie pomysłów biznesowych w zakresie zdrowego żywienia.
Celem Laboratorium jest wypracowanie pomysłów biznesowych w zakresie zdrowego żywienia.
Rządowy raport „Realizacja Celów Zrównoważonego Rozwoju w Polsce” został przyjęty przez Radę Ministrów 5 czerwca 2018 roku. Przygotowany został na pierwszy przegląd wdrażania przez Polskę Celów Zrównoważonego Rozwoju, który odbędzie się podczas sesji ministerialnej Forum Wysokiego Szczebla ds. Zrównoważonego Rozwoju ONZ w lipcu 2018 roku.
Polska jest pierwszym krajem, w którym jesienią 2017 roku Grupa Carrefour wprowadziła SENS, czyli Uproszczony System Znakowania Wartością Odżywczą (z fr. Système d’Étiquetage Nutritionnel Simplifié). SENS wspiera klientów w dokonywaniu właściwych wyborów, dostarczając im informacji o wartościach odżywczych artykułów spożywczych i zalecanej częstotliwości ich spożywania.
W ramach swojego programu Sustainable Living Plan firma Unilever, a głównie marka Domestos, podjęła współpracę z organizacją UNICEF, posiadającą doświadczenie w szerokiej współpracy z rządami, organizacjami pozarządowymi i samorządami lokalnymi na rzecz swojego globalnego programu WASH